18 respostes a «Comentaris a “Vent d’Alliberament”»

 1. Sóc historiador i he estat professor d’història, ara jubilat. Treballo de fa temps en l’obra i el llegat de Gandhi.
  M’interessa com un dels camps la relació entre política, economia, ètica i espiritualitat.

 2. De moment, gràcies, pel llibre i per TOT el que he aprés de tu. Gràcies a l’Univers per haver fet que et conegués. I ara seguiré llegint el “Vent d’alliberament”. I tornaré quan l’acabi… o abans, si cal 😉

 3. Gracies per aquest regal. Precisament aquests dies de limitació física evidente em pregunto per la Llibertat. Quan el llibre sigui físic , avisam.

 4. Llibre llegit. Molt didàctic, amb propostes practiques i senzilles. També molt entenedor perquè està escrit en llenguatge planer. I malgrat que sembla bellugar-se per la superficie, hi ha molta i molta profunditat. Gràcies Jordi.

 5. Les primeres pàgines ja em van suggerir que aquest seria un d’aquells descobriments inoblidables i transformadors. Després d’aquella primera lectura, fa ara deu dies, vaig decidir que només reprendria la lectura quan tingués la garantia de poder-la fer sencera, sense més interrupcions que les necessàries per a sentir el llibre, les necessàries per anar-lo desgranant i interioritzant. Doncs bé, això és el que he fet aquest cap de setmana: he començat i no l’he pogut deixar… i la transformació s’ha produít. De fet, una transformació basada en part en la verificació de les meves pròpies experiències i, en part, en l’obertura de noves portes.
  Transfinites gràcies, Jordi, per aquest regal…

 6. Vent d’alliberament m’ha encantat. Hi ha una síntesi molt ben feta dels diferents tipus de personalitat humana i també interessant informació treta de les vivències personals de l’autor, que ajuda als que anem pel mateix camí, cap a la Veritat. Et felicito, Jordi Griera. No canviïs mai!!!

 7. Estic impressionada per com has aconseguit reunir fonts tan diverses en un sol relat. Hi ha apartats que he de confessar que no entenc però tampoc no ho pretenc. Continuaré practicant la consciència del meu cos: respiració, quietud i moviment, i amb això aniré fent sense esperar res. Moltes gràcies per aquesta feinada i per aquest regal.

 8. Ja he acabat el “Vent d’alliberament” i la vida m’ha canviat. Gràcies, Jordi, per escriure el llibre de la teva vida, que per a mi representa haver llegit el llibre que m’ha canviat la vida, o sigui, el llibre de la meva nova vida. Dues frases que expressen el que sento en aquest moment:
  -Haruchika Noguchi Sensei: “Deixo d’escriure en els núvols, ja no parlaré per a l’aire.”
  -Baba: “El canvi ha d’evolucionar des del cor; no es pot imposar des de fora.”
  Crec que l’essència de tot plegat queda molt reflectida en les dues frases següents:
  «La majoria dels éssers estan en comunió permanent amb la Consciència General; però els humans necessitem “apagar el jo” per adonar-nos-en. Les nostres cèl·lules no tenen “jo” i mostren la seva saviesa universal innata.»
  «Quan ens donem, cau la muralla de l’ego, del “jo” que un dia va construir el nostre cervell per a protegir-se de l’entorn, és a dir, per a separar-se millor dels altres éssers.»
  I ja hem arribat al punt clau: «el “jo” que un dia va construir el nostre cervell per a protegir-se de l’entorn». La qüestió és esbrinar com era aquest «entorn» a la societat anterior al Patriarcat i com i per què el Patriarcat el va transformar. Això, ens podria insinuar el camí a seguir per afavorir que els Valors Humans aconseguissin ser el nexe d’unió de les dues consciències, l’Orgànica, la de cada persona i la General.

 9. Jordi, entre tots els mirífics comentaris que t’adressen (apabullants, al.lucinants) potser hi falta aquest (segurament el més tonto) : Jo crec que estas intentant una mena d’ entremig entre la Comunió dels Sants i el Ego i Super Ego de’n Freud”. Val?

 10. La lectura de Vent d’Alliberament m’ha ofert una visió amplia i original de la vida i la consciència en l’àmbit individual i social, i certament des d’una perspectiva múltiple. I alhora aportant-me elements de pràctica i desenvolupament personal.
  M’ha agradat molt l’apartat dedicat al SEITAI, que ben segur pot ser molt útil tant a principiants com a practicants experimentats d’aquesta tècnica.
  Un regal de tota l’experiència vital de l’autor.
  Molt recomanable !!!

 11. Un amic teu al qui ja li he agraït personalment, em va regalar “Vent d’alliberament” .
  Utilitzo aquest espai per agrair-te la manera en que has compartit la teva “saviesa” i les seves fonts. M’ha sorprès la “integració” que has fet de tot plegat, alhora interdependent i expansiva. El llibre conté moltes “perles” i entenc que pot “facilitar” en els seus lectors l’exclamació de les teves proposades ambicions.
  Es un llibre que recomanaré i regalaré.
  Felicitats Jordi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *